Ingatlanközvetítő iroda

Az ingatlanközvetítő iroda bevonása: pénzkidobás vagy befektetés?

Az ingatlanközvetítő iroda pont annyira szükséges a lakáseladáshoz, mint halnak a bicikli – gondolják sokan, akik szerint pénzégetés közvetítőt szerződtetni oda, ahol egyedül is simán boldogulni lehet. Vajon igazuk van?

ingatlankozvetito iroda

Az ingatlanközvetítő iroda ellen szóló érvek

Mi sem egyszerűbb, mint ingatlanosnak lenni – a más tulajdonán élősködve. Elvégre milyen hozzáadott értéket képvisel a közvetítő az értékesítésben? Csak telefonálgat párat, megnéz egy-két lakást, és bezsebeli a nagy jutalékot.

Azt, hogy ebben a szakmában (is) sok a kókler, maguk a szakemberek is meg tudnák erősíteni. Sőt, ők azok, akiket ez még jobban zavar és felháborít, mint Téged, mert az ő rossz hírüket keltik, és az ő megélhetésüket teszik kockára.

Ahol milliókról van szó, oda úgy özönlenek a svindlerek, mint húsra a piaci legyek!

Ők valóban semmit sem tesznek hozzá az eladási folyamathoz, hacsak azt nem, hogy a kereslet és a kínálat közé ékelik be magukat azzal az ürüggyel, hogy segítenek a kettőnek egymásra találni. Miközben valójában eltávolítják őket egymástól, és igazából megnehezítik az adásvételt, hogy aztán jó pénzért megoldják a saját maguk által okozott problémát!

És ők azok, akik a postaládákat teledobálják azokkal a cetlikkel, amiken az áll, hogy egy magánszemély épp ilyen lakást szeretne venni, mint a Tied… Akik végighívogatják a magánszemélyek által feladott hirdetésekről a számokat… és így tovább.

Tény, hogy a jutalékuk felmehet fél millióról akár egy millióra is, ha egy kb. 50 milliós lakás értékesítését vesszük alapul, és ehhez csak egyetlen egy üzletet kell nyélbe ütniük, miközben más egy hónapot is gürcöl ennyi pénzért.

Miben más az ingatlanközvetítő iroda, mint egy cápa ingatlanos?

Az igazi, profi ingatlanközvetítő iroda onnan ismerszik meg, hogy nem ő fogja a szolgáltatásait Rád tukmálni, mert van elég dolga. Hanem Te keresed meg, mert belátod, hogy hasznodra lesz.

Normális esetben az ingatlanközvetítő iroda jutalékát nem is Te fizeted, hanem a vevő. Beszélsz az irodával, amely segít reálisan beárazni a lakásodat, hogy haszonnal és gyorsan elkeljen a piacon, és erre az árra számítjátok rá a közvetítőnek járó, jellemzően 3% százalék körüli munkadíjat.

ingatlankozvetito iroda munkatarsak

A pár százalékos jutalék, ami így rá van számolva az árra, nem hoz hátrányba a többi piaci ajánlattal szemben. Nem azért, mintha ekkora összegeknél úgysem számítana, hanem mert – nem véletlenül! – a legtöbb lakást ingatlanosok értékesítik, vagyis a versenytárs ajánlatokon is rajta van ugyanez a plusz, amit a vevő fizet.

A jutalékért cserébe az ingatlanközvetítő iroda nélkülözhetetlen szaktudással járul hozzá ahhoz, hogy busás haszonnal add el a lakásod. Ezért a többi piaci szereplővel szemben hátrányban leszel, ha nem vonod be, nem fogadod fel az irodát.

Ennek a szaktudásnak az elemei a hasznos és pontos beárazás, a profi meghirdetés, a papírok intézése, az érdeklődők megszűrése és kezelése, valamint minden más, potenciálisan vészes és kockázatos apróság megoldása, ami a percről percre változó piac dzsungelének naprakész ismeretén alapul.

Vajon tényleg olcsóbb a lakáseladás ingatlanközvetítő iroda bevonása nélkül?

Amellett, hogy az eladással járó időt, energiát, stresszhatásokat nem lehet anyagiakban kifejezni, adódhatnak forintokban mérhető különbségek is. Lássuk!

Egyrészről az ingatlanközvetítő segítségével magasabb áron kelhet el az ingatlan, amiből neked is több marad amellett, hogy bőven fedezi az ingatlanközvetítő iroda jutalékát.

Másrészről előfordulhat, hogy hiába szórod a forintokat a hirdetésekre, ha azok nem az első találatok között jelennek meg, ami miatt nehezebben találnak rád – és a lakásodra – az érdeklődők, szemben azzal, ha mindehhez megvan az ingatlanközvetítő iroda támogató hátszele.

Mit ad az ingatlanközvetítő iroda, amit Te nem tudnál magadnak biztosítani?

Vehetjük úgy is, hogy az információn és a tudáson kívül, amin napjaink gazdasága alapul – anélkül, hogy ezek kézzelfoghatók lennének –, szinte „semmit”.

Hiszen Te is tudnál lakást fotózni, prezentálni, alkudni stb., stb. De nagy különbség, hogy milyen szinten menne mindez! Egy profi fotó és egy sima, mobilos pillanatkép vagy egy ütős, a weboldal tetején megjelenő hirdetésszöveg és egy eldugott kis felhívás végső soron ugyanaz a műfaj, „ugyanaz” a dolog, de – túlzás nélkül – százezrekről és milliókról dönthet, amikor ekkora a tét.

ingatlankozvetito iroda egyeztetes

Az is igaz, hogy Te is tudsz lakást mutogatni, meg talán úgyis otthon leszel – ha az értékesíteni kívánt ingatlanban laksz – , amikor az érdeklődők jönnek …

Csakhogy a lakás bemutatása, a „vevőül” beszélés igazi művészet, amit a munkájukra büszke szakemberek úgy neveznek, hogy home stageing: a portéka legszebb fényében való bemutatása, amitől a fizetőképes kereslet megkívánja, megveszi…

A döntés a Tied, hiszen mi nyilván védjük a szakmánkat – azért is, mert szeretjük, és szenvedéllyel képviseljük, annak tudatában, hogy nem csak értékesítünk, hanem ezzel értéket adunk.

Scroll to Top